Попередження та лікування раку, інфаркту міокарда, атеросклерозу, дисфункції печінки, лікуванні виразкової хвороби, артриту, шкірних екзем, вікових деградаційних захворювань і аутоімунних хвороб
Джоанна Бадвіг (Johanna Budwig) народилася 30 вересня 1908 і померло 19 травня 2003 року. В історію науки вона увійшла, як найбільший біохімік, провідний спеціаліст-експерт в області біохімії жирів і есенціальних жирних кислот, фармаколог, лікар, власник докторського ступеня з хімії. За свої дослідження вона семикратно (за деякими джерелами, шестикратно) номінувалася на лауреата Нобелівської премії. Після тридцяти років досліджень Джоанна Бадвіг виявила, що в крові хворих на останніх стадіях раку, завжди без винятку, існує дефіцит найважливіших есенціальних інгредієнтів, субстанцій, за назвою-фосфатиди і ліпопротеїни. Кров здорових людей завжди містить у достатній кількості ці есенціальні інгредієнти. При їх дефіциті ракові клітини починають нестримно розмножуватися.
Аналіз крові у онкологічних хворих показував наявність дивною зеленувато-жовтої субстанції замість здорової червоної крові з наявністю гемоглобіну-транспортера кисню, що і пояснювало анемію і слабкість ракових хворих. Це несподіване відкриття привело Бадвіг до її теорії. Вона виявила, що за допомогою природних продуктів протягом трьох місяців пухлина починала зменшуватися. Дивні зеленуваті елементи в крові починали зникати, замість них поверталися здорові червоні кров'яні клітини з фосфатидами і ліпопротеїнами. Слабкість і анемія відступали і життєва енергія поверталася. Симптоми раку, дисфункції печінки і діабету повністю усувалися. Доктор Бадвіг відкрила природний спосіб заповнення життєво важливих есенціальних кислот для хворих, що страждають їх дефіцитом у крові. Просте поєднання двох продуктів не тільки може зіграти превентивну роль у відведенні загрози хвороби, але і вилікувати вже хворих. Поєднання лляної олії холодного віджиму з домашнім сиром типу «котедж» приносило успіх там, де більшість класичних ліків не могло допомогти. Після 10 років солідних клінічних випробувань використання в дієті «протоколу Бадвіг», як його пізніше назвали, довело свою терапевтичну цінність у попередженні та лікуванні раку, інфаркту міокарда, атеросклерозу, дисфункції печінки, лікуванні виразкової хвороби, артриту, шкірних екзем, вікових деградаційних захворювань і аутоімунних хвороб. Дієта, що складається з двох столових ложок лляної олії з чашкою сиру, з успіхом використовувалася в Європі, а в 1990 році онколог Dr. Roehm заявив, що дана дієта є найбільш успішною протиракової дієтою у світі.
Бадвіг у своїх дослідженнях розкрила згубність застосування «поганих» жирів для здоров'я, зокрема, широко застосовуються методи гідрогенізації (приклад-виробництво маргарину, досить небезпечного продукту для людей з онкологічними ризиками). Наукові погляди і уявлення Бадвіг протягом усього її життя піддавалися атаці, а потім узгодженим замовчуванням офіційною медициною, пов'язаної взаємними інтересами з фармакологічної та харчової промисловості. Як згадував Кліф Беку (Cliff Beckwith), колишній пацієнт Бадвіг, протягом 10 років, що знаходився під її наглядом з приводу раку простати, було задокументовано близько 1000 успішних історій лікування від раку. Але фармакологічна онкологічна індустрія ігнорувала всі досягнення Бадвіг. Крім того, її наукові висновки могли завдати серйозного удару по харчовій промисловості в області виробництва жирів.
Бадвіг вважала неприпустимим використання будь-яких рафінованих видів масел, так званих штучних жирів (маргарин, майонез), одержуваних у результаті гідрогенізації або часткової гідрогенізації. Всі ці жири відкидаються організмом, серцевим м'язом, приводячи до різних порушень, у тому числі і на клітинному рівні. У ряд поганих жирів Бадвіг включала і широко поширені для приготування кондитерських виробів ненасичені жири. За її уявленнями, припустимі до вживання вуглеводні, містять натуральний цукор: яблука, фіги, груші, виноград. Чи не дозволяється вживання рафінованого цукру у всіх видах, макаронних виробів, білого хліба, жирних видів м'яса, смажених і консервованих продуктів.
Практично всім для збереження нормального здоров'я рекомендувалося щоденне вживання мінімально 100 грам сиру з 5 грамами лляної олії. Згідно дієті Бадвіг, сніданок міг включати мед, змішаний в блендері з органічним маслом льону холодної вичавки (таке масло повинно зберігатися тільки в холодильнику), невеликою кількістю свіжого парного молока, (дефіцитний продукт в сучасній урбаністичному середовищі) і свіжого зернистого сиру. Дозволялося додавання горіхів (за винятком арахісу) і невеликої кількості свіжих сезонних фруктів.У Німеччині використовувався запатентований склад під назвою ліномель (Linomel), що складається з суміші свіжозамороженого меленого льону, меду і порошкового молока. Ліномель з додаванням Блендерна суміші, або просто Блендерна суміш по вищеописаному рецептом-в будь-якому випадку продукт мав бути з'їдений протягом 10 хвилин після приготування. В іншому випадку відбувалося окислення продукту, і він ставав шкідливим для здоров'я.
Необхідно відзначити, що Джоанна Бадвіг у випадках важких захворювань використовувала суміш у складі 42 грама лляної олії (3 столові ложки) на 100 грам свіжого сиру. У звичайній щоденній практиці застосування даного поєднання продуктів в якості превентивного заходу використовується менша кількість масла льону на більшу кількість сиру.